Geridderd

G e r i d d e r d

Facebook
Twitter
LinkedIn
In Piëmonte hebben we al fantastische mensen ontmoet, die ons het gastronomisch erfgoed van de streek hebben leren kennen. Eén daarvan is Ugo Venturini. De man van Mirella van restaurant Agnulot. Als meester-sommelier heeft hij een tijdje de wijnhonneurs waargenomen in het restaurant. Hij wilde meteen weten welk vlees hij in de kuip had, door ons een aantal wijnen blind te laten proeven. Gelukkig vertelden we toen geen absolute onzin.

Toen we een aantal maanden later terugkwamen, spraken we opnieuw af voor een onvergetelijke aperitivo, samen met Fabio de nieuwe sommelier van Agnulot. Wijnen uit noord en zuid werden gecombineerd en vriendschapsbanden werden gesmeed. We waren dan ook enorm vereerd, toen Ugo ons vroeg om ridder te worden in de Ordine dei Cavalieri di Tartufo e di Vini di Alba. Een genootschap dat al meer dan 55 jaar de wijnen en truffels van de streek verdedigt. Het spreekt voor zich dat we die vraag niet afsloegen.

Het is een enorme kans om de wijnstreek en de producenten beter te leren kennen.
Katerina Monroe
Katerina Monroe

@katerinam •  More Posts by Katerina

Congratulations on the award, it's well deserved! You guys definitely know what you're doing. Looking forward to my next visit to the winery!